Риба при грудному вигодовуванні (червона риба солона, копчена, сушена, річкова, смажена, в'ялена)

Риба - цінний продукт харчування для людини. І в харчуванні матері-годувальниці обов'язково повинні бути страви з риби. Але вся дозволена риба при грудному вигодовуванні? Розглянемо, яку саме рибу можна вживати при лактації, в якій кількості, і чи є протипоказання при вживанні цього продукту.

Що можна їсти при грудному вигодовуванні

Риба при грудному вигодовуванні

Причини, по яким важливо включати в раціон рибу під час годування грудьми:

  • міститься в рибі вітамін Д дозволяє абітурієнту в їжу кальцію в організмі малюка засвоюватися повністю;
  • риба перетравлюється простіше, ніж м'ясо, і завдяки цьому нормалізує стілець і сприятливо діє на кишечник годуючої мами;
  • незамінні омега-3 кислоти, якими багата риба, зміцнюють серцево-судинну систему і мами, і дитини;
  • білок риби відмінно засвоюється організмом, а він створює бар'єр для утворення солей молочних кислот і сечових кислот, що благотворно впливає на нирки мами, які після пологів перебудовують свою функцію «добеременный» режим роботи і потребують додаткового захисту.

Протипоказанням до вживання риби при грудному вигодовуванні може бути схильність матері до харчової алергії. Якщо у неї раніше проявлялися алергічні реакції на будь-які види харчових продуктів, варто відкласти введення риби в їжу при годуванні груддю. Починати вживати рибу в такому випадку слід через шість-вісім місяців після пологів, по 20-30 грамів за прийом.

Тепер розглянемо окремо різні види тієї риби, яка найбільше користується популярністю і частіше всього буває на нашому столі, і оцінимо користь кожної з них при грудному вигодовуванні.

1. Червона риба (сьомга, горбуша, форель, лосось і т.д.) є чемпіоном за вмістом корисних жирних омега-3 кислот. Червона риба при грудному вигодовуванні дозволена до вживання, але в помірних кількостях, тому вона досить алергенний продукт.

2. Солона риба за визначенням містить велику кількість солі, що може призвести до дисбалансу роботи нирок, появі набряків. Тому солона риба при ГВ не рекомендується корящим матерям.

3. Копчена риба не принесе ніякої користі, тому що при обробці димом або в коптильні з риби велика частина корисних речовин знищується. А ось канцерогенні речовини, навпаки, накопичуються, що при тривалому вживанні сприяє формуванню хронічних захворювань організму, і навіть онкології. Також недостатня обробка риби сприяє тому, що в ній не знищуються паразити, що може призвести до серйозних порушень організму.

Один Коментар до "Риба при грудному вигодовуванні (червона риба солона, копчена, сушена, річкова, смажена, в'ялена)"
  1. Олена каже: