Які яблука краще при грудному вигодовуванні: печені яблука, зелені або червоні?
Після народження дитини мамі, яка годує грудьми, перший час потрібно дотримуватися особливої дієти. Причина цього в тому, що продукти харчування, які вживає мама, у своєму хімічному складі потрапляють у грудне молоко. Те, що звикла їсти мама, може викликати алергію, здуття животика і коліки у малюка. Після пологів можна вживати лише певні види продуктів. Яблука при грудному вигодовуванні є ідеальними фруктами, які можна вживати в їжу при ГВ, і які позитивно впливають на шлунково-кишковий тракт мами, і, відповідно, малюка. Але яблука теж бувають різними. Розглянемо тему детальніше.
Зелені яблука
Зелені яблука при грудному вигодовуванні є, мабуть, самим гіпоалергенним продуктом, багатим вітамінами В1, В2, С, Р, Е, і мікроелементами (наприклад, фосфор, залізо), які так необхідні після пологів. Якщо жінка страждає запорами, а таке нерідко трапляється на останніх тижнях вагітності і в перший час після пологів, то зелені яблука вирішать цю проблему на ура - неперетравлювана клітковина допоможе легко звільнити кишечник.
Зелене яблучко відмінно втамовує апетит після виснажливого розродження. Але є одне але - якщо організм жінки бурхливо реагує на сирі фрукти підвищеним газоутворенням, або дискомфортом в шлунку від яблучної кислинки, все-таки варто на якийсь час утриматися від їх вживання. І постарайтеся не забувати про міру - більше двох-трьох зелених яблук протягом дня з'їдати не варто. Обов'язково мийте яблука перед вживанням теплою водою.
Червоні яблука
Менш популярні, і менш викликають довіри при грудному вигодовуванні червоні яблука. Вся справа саме в кольорі шкірки - будь-які продукти червоного кольору вважаються досить сильними алергенами. До того ж у більшості сортів червоних яблук міститься велика кількість цукру, ніж у зелених. Цукор - це додаткові вуглеводи, які як раз-таки і загрожують болями і коліками в животику малюка. Не варто завдавати немовляті такий дискомфорт, адже його організм при народженні поступово підлаштовується під зовнішню середу, органи вчаться правильно функціонувати і розвиваються.
Але якщо вже пристрасть як захотілося червоного яблука, то перед вживанням очистіть його від шкірки. Червоними яблуками не варто захоплюватися ще й тому, що кислоти в них негативно діють на емаль зубів. А якщо взяти до уваги те, що кальцій у мами зменшився під час вагітності та при годуванні груддю так само буде і у великих кількостях йти в молоко до дитини, зуби варто поберегти особливо ретельно.
Печені яблука при грудному вигодовуванні
справжніми ласощами можна назвати печені яблука при грудному вигодовуванні. Печені яблука являють собою ніжний десерт, який готується за лічені хвилини, зберігає в собі всі вітаміни, дуже сприятливо впливає на шлунково-кишковий тракт. Прямо-таки смачний цілющий продукт. Печене яблуко чудово легко засвоюється організмом.
При запіканні в яблуках концентрується велика кількість пектину, а також клітковини, завдяки яким прискорюються обмінні процеси, виникає протизапальний ефект - ідеально для післяпологового відновлення організму.
Також печені яблука природно регулюють кров'яний тиск. Приготувати диво-продукт дуже просто:
Достоїнства і недоліки вживання яблук ми вам розповіли, а вибір залишається за вами. При грудному вигодовуванні яблука допоможуть відновити сили і енергію, і сприятливо впливають на ваше здоров'я і здоров'я вашого малюка. З'їдаючи всього лише одне яблуко в день, ви задовольняєте потреби свого організму в кальції, залозі, вітамінах і особливо важливо - в неперетравлюваною клітковині. Нехай ваше харчування під час лактації буде смачним і здоровим!
Далі: