Корисний кавун при грудному вигодовуванні?

Кавун - ласа ягода, яка відмінно втамовує спрагу в літню спеку, плюс несе в собі величезну користь у вигляді вітамінів та макроелементів. Вагітній дівчині можна їсти його вдосталь, звичайно дотримуючи міру. Міститься в кавуні фолієва кислота є життєво необхідною для зростаючого плода, тому в першому триместрі кавун буде додатковим джерелом цієї корисної речовини. А от чи можна їсти кавун при грудному вигодовуванні? Це дуже важливий і цікавий питання, з яким ми прямо зараз спробуємо розібратися. (Фрукти при грудному вигодовуванні)

Кавун при грудному вигодовуванні

Кавун при грудному вигодовуванні

Логічно припустити, що кавун буде добре впливати на лактацію, адже він складається на 89% з води. А після пологів це взагалі знахідка - кавун володіє відмінним протизапальну та сечогінну дію, навіть жарознижуючою. Здавалося б, їж і будь здоров.

Але всі ці позитивні якості можна разом перекреслити, якщо купити кавун не в сезон, навіть просто на пару тижнів раніше потенційного терміну дозрівання. Біда в тому, що він з неймовірною швидкістю, як губка, вбирає в себе всілякі нітрати, якими обробляється грунт і сама розсада для раннього дозрівання. Поївши такий екземпляр, молода мама отримає як мінімум розлад шлунка і збій травної системи.

Але найнеприємніше, що нітрати з легкістю потраплять в материнське грудне молоко. Організм дитини до року явно не здатний впоратися з таким навантаженням на органи. Тому якщо ви вирішили з'їсти при грудному вигодовуванні кавун, переконайтеся, що ви придбаєте натуральний продукт, який і зовні повинен викликати у вас довіру - ніяких тріщин, вм'ятин. І тим більше не купуйте розрізаних кавунів.

Як перевірити кавун на корисність?

кавун при ГВПеревірити ягоду на наявність нітратів (хімікатів) можна в домашніх умовах, провівши невеликий досвід. Візьміть склянку, налийте в нього чистої водопровідної води. Відріжте шматочок кавуна, разом із зеленою шкіркою і м'якоттю. Киньте шматочок у склянку з водою, розмішайте. Вода стала каламутною, непрозорою? Значить цей кавун їсти не варто. Натуральний кавун ніяк не вплине на стан води, вона залишиться такою ж прозорою і чистою.

Кавун при грудному вигодовуванні може вирішити проблему анемії, так як містить в собі чимало заліза. Це треба взяти на замітку мамам з низьким рівнем гемоглобіну в крові.

Але є ще одне АЛЕ. Кавун має червону соковиту м'якоть. Яскраво забарвлені продукти, в більшості червоного та помаранчевого кольорів, несуть у собі велику небезпеку виникнення алергічної реакції. Дитина з грудним молоком отримає алергенні речовини, і якщо їх буде перевищена норма - може статися непоправне.

Гостра алергічна реакція небезпечна тим, що характеризується різким, майже миттєвим погіршенням стану дитини, почервонінням і висипом. Або алерген може поступово накопичуватися в організмі, і коли його буде гранична кількість, тільки тоді дати реакцію.

Якщо в сім'ї є алергіки, у когось з членів сім'ї астма, то почекаєте є кавун при грудному вигодовуванні. Почати вживати його можна через три-чотири місяці після пологів, коли лактація у матері налагоджена, і дитина через молоко познайомився з багатьма продуктами. Пробуйте ввести в раціон матері невеликий шматочок кавуна в день, максимум дві-три скиби. Бережіть себе і їжте тільки здорові продукти!

Далі: